Bakıma gireceği için bir süredir yer bakılan Tarsus Kültür Merkezi Kompleksi içerisinde ki Tarsus Kütüphanesi için yer bulundu.
Gazetemizin de daha önce dile getirdiği Kütüphane taşınacak ama yer yok haberi kamuoyunda yankı uyandırmıştı.
Alınan bilgilere Tadilata girecek olan 75.Tarsus Kültür Merkezinde bulunan Kütüphane, Kültür Merkezi Salonlar ve Müze sırayla bakım onarımdan geçirilecek. Müzenin Eski Adliye Binasına taşınacak olmasından dolayı, Müzenin tadilat bakım ve onarımı en son yapılacak.
Yaklaşık 4 aydır Kütüphane olması için yer bakan Kütüphane yetkilileri, Kaymakam Yüksel Ünal’in bilgisi dahilinde bir kaç yeri beğenmiş ancak şartlar uygun olmadığı için bu yerlerden vazgeçilmişti.
Son olarak Tarsus Merkez Postanesi üzerinde Feto-Pdy kapsamında el koyulan Anafen Dershanesi için karar kılındı. İç yazışmaların ardından Kütüphaneye tahsisi yapılacak olan binanın küçük çaplı bakımının ardından Tarsus Kütüphanesi buraya taşınacak.
Haber:Cihan Kezer
BÖLGESEL
05 Eylül 2026BÖLGESEL
05 Eylül 2026BÖLGESEL
05 Eylül 2026BÖLGESEL
05 Eylül 2026BÖLGESEL
05 Eylül 2026GENEL
05 Eylül 2026BÖLGESEL
05 Eylül 2026
1
Bu kentin sorunları biz değiliz. Siz önce onları çözün.
6577 kez okundu
2
Tarsuslu Avukat Antalya’da Evinde Ölü Halde Bulundu
6569 kez okundu
3
TAG ESKİYE DÖNDÜ
6208 kez okundu
4
Tarsus Yeşilevler Mahallesinde yaşanan taciz olayı, tepkiye neden oldu.
6165 kez okundu