DOLAR 32,4625 -0.1%
EURO 34,6995 -0.81%
ALTIN 2.436,740,04
BITCOIN 20746000,76%
Mersin
25°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
2022 Model Tofaş Şahin! Türkiye’de Satışa Çıkması Kesinleşti!

2022 Model Tofaş Şahin! Türkiye’de Satışa Çıkması Kesinleşti!

ABONE OL
11 Şubat 2022 18:22
2022 Model Tofaş Şahin! Türkiye’de Satışa Çıkması Kesinleşti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin bir döneme damgasını vuran otomobil Tofaş Şahin, 2022 yılında tekrardan yollara geri döneceğini duyurdu. Bilgi üzere söz konusu model hakkında uzun süredir devam eden iddialar mevcut. İşte detaylar…

Tofaş Şahin, Türkiye’de bir döneme damgasını vuran araba modellerinin başında geliyordu. Öyle ki bir ara Türkiye’nin yüzde 80’ni bu modeli kullanıyordu.

Elbette artık o dönem kapatıldı. Şimdi ise nadir de olsa yollarda DoğanŞahin ve Kartal üçlüsünü görmeye devam ediyoruz. Ancak iddia edilen bilgiler doğrultusunda önümüzdeki süreçlerde söz konusu olan modelin Türkiye yollarında çok fazla göreceğimizi söyleyebiliriz.

Konu ile ilgili daha önce de bazı iddialar ortaya atılmıştı. Nitekin bu iddialara yeni haberlerde eklenmeye devam ediyor. Şimdiye kadar ortaya atılan iddialar doğrultusunda paylaşılan haberler şu şekilde.

Tofaş Şahin’in 2022 model yeni versiyonu Etiyopya‘da üretilecek. Şahin modeli, bildiğiniz üzere 2012 yılına kadar Etiyopya’da üretilmeye devam etmişti.

Eski yapısı çift parçalı şase yapısından, tek parça şase yapısına dönülecek. Bunun nedeni, çift parçalı şase yapısından dolayı basit kazalarda otomobil ortadan ikiye ayrılabiliyordu. Bunun yanında yeni şase ile birlikte motor ve şanzıman tarzında da değişiklikler olacak. 2022 model Tofaş Şahin elektrikli bir motorla gelecek ve tam otomatik olacak.

Ortaya atılan iddialar doğrultusunda Şahin, Etiyopya dışında farklı ülkelere de ihraç edilecek. Ek olarak Tofaş Şahin, daha önce Türkiye ve Mısır’da çok büyük bir popüler durumdaydı. Bu yüzden otomobil Türkiye’de de tekrardan satışa sunulacağını ön görebiliriz.

2022 Model Tofaş Şahin! Türkiye'de Satışa Çıkması Kesinleşti!

Tofaş Şahin Kaç TL’den Satılacak?

Dönemin efsane modeli olan Şahin, yenilenen motor ve tasarımıyla kaç TL’den satışa sunulacak sorusu merakla beklenmekte. İddialar doğrultusunda otomobil, 15 bin Euro civarında satışa sunulacağı ön görülüyor.

Günümüz kuruyla hesapladığımız zaman 15 bin Euro, 250 bin TL gibi bir meblağa denk geliyor. Bunun üzerine yüzde 15 elektrikli araç ÖTV’si ve yüzde 18 KDV’yi eklediğimiz zaman karşımıza 310 bin TL tutarında bir etiket fiyatıyla çıkacağını söyleyebiliriz. Günümüz elektrikli otomobil fiyatlarına baktığımız zaman bu yeni modelin fiyatı uygun olarak görülüyor.

Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Alt kısımdan yorum atarak görüşlerinizi bizlere ve kullanıcılara paylaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.