Gazetemizin dile getirdiği Tarsus Kültür Merkezinde Güvenlik Sorunu yaşanıyor haberinin ardından sorumluları Kaymakamlığa çağıran Vali Yardımcısı Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan ”Sert Uyarılarda Bulundu”
Tarsus Kültür Merkezinde geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen etkinlikte salonda 500’e yakın insanın bulunmasına rağmen kapıda veya girişlerde her hangi bir güvelik görevlisinin bulunmaması akıllara GÜVENLİK ZAAFİYETİ oluşturabilecek sorunları getirmişti.
Bu ve benzeri kamu kurum etkinliklerinde güvenlik görevlisi bulunmadan etkinliklerin yapıldığını aktaran yerel organizasyon firmaları da ” ÇİFTE STANDART” oluyor diyerek konuya teki göstermişti.
İçişleri Bakanlığının Özel Güvenlik talimatlarında herkese eşit davranılması gerektiğinin altı çizilirken, kamu kurum ve kuruluşların güvenlikten muaf olmasının da söz konusu olmadığını kamuya açık her etkinlikte muhakkak özel güvenlik görevlilerinin bulundurulması gerektiği 81 İl’in Valiliklerine gönderilen yazıda yer alıyor.
Konunun gündeme taşınması sonrası Tarsus Kaymakamlığına vekaleten bakan Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan Kültür Merkezi Müdür Vekili ve bazı Güvenlik Şirketi yöneticilerini makamına çağırdığı öğrenildi.
Yapılan görüşmede talimatlara herkesin uyması gerektiği ifade eden Ayhan Bayhan ” Bundan sonra kimseye ayrı davranılmayacak ve herkesten özel güvenlik personeli istenilecek”dedi.
Kimsenin yasalardan üstün olmadığını anlatan Bayhan, Yöneticilerin görevlerini doğru yapması gerektiğini vurgulayarak ,Oluşacak sorunlardan da bizzat yetkililerin sorumlu tutulacağını ifade eden Bayhan ”Devletin yasalarına herkes uyacak”dedi.
Tarsus Belediyesinin Kültür Merkezinde gerçekleştirecek etkinliklerine güvenliğin kontrolü için zabıta bulundurma mecburiyeti olduğu öğrenildi.
BÖLGESEL
10 Nisan 2026BÖLGESEL
10 Nisan 2026BÖLGESEL
10 Nisan 2026BÖLGESEL
10 Nisan 2026BÖLGESEL
10 Nisan 2026GENEL
10 Nisan 2026BÖLGESEL
10 Nisan 2026
2
Sadece Dürüst Desinler Yeter
85049 kez okundu
3
OĞLUM KAYIP BULUN DEDİ,GERÇEK FARKLI ÇIKTI.
37448 kez okundu
4
Aracını ilana koyacak olan herkesi ilgilendiriyor: İkinci el araç satışında yeni dönem!
11790 kez okundu
5
Tarsus’ta öldürülen Merve Bayer için Yenice’de yürüyüş düzenledi.
10705 kez okundu