Bakanlar Kurulu’nun aldığı, 7 Eylül 2016 tarihinde Resmi gazete’de yayımlanan kararıyla, 30 Ekim’den itibaren, saatlerin 1 saat geri alınmasına son verilerek, yaz saati kalıcı hale getirilmişti.
Böylece 1973’ten bu yana her yıl, Mart’ta 1 saat ileri alınan saatlerin, Ekim’de bir saat geri alınması uygulamasına son verilmiş zaman GMT+3 diliminde sabitlemiş olmuştu.
Uygulama ile Türkiye’nin Ortadoğu ve bazı Afrika ülkeleriyle saat farkı ortadan kalkmış, Avrupa ülkeleriyle saat farkı 1 saatten 2 saate, İngiltere ile de 2 saatten, 3 saate çıkmıştı. Türkiye’de karanlıkta işe gitmekten, çocuklarını Sabah ezanı okunmadan gece okula göndermekten yakınan kişilerin internette başlattıkları 140 bini aşan imza kampanyaları sonuç vermemişti.
GENEL
7 gün önceBÖLGESEL
11 gün önceBÖLGESEL
11 gün önceBÖLGESEL
13 gün önceBÖLGESEL
13 gün önceBÖLGESEL
13 gün önceBÖLGESEL
13 gün önce