Kuruluşu yaklaşık 8.000 yıl öncesine dayanan ve tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Tarsus’ta neredeyse kazılan her yerde bir tarihi kalıntıya rastlanıyor.
Tarsus Belediyesi şehrin tarihi yerlerini restorasyon yaparak turizme kazandırmak amacıyla Tarsus Ticaret Odasının Bulunduğu yerin arkasında , Caminur Mahallesi 3403 Sokakta bulunan Tarihi Çeşmenin altında Genç Osmanlı dönemine ait olduğu ifade edilen tarihi bir yerleşim yeri çıktı. Kalıntıların yapıldığı dönemde ticarethane olarak kullanıldığı düşünülüyor.
Peyzaj çalışmasının yapıldığı yerin 30 cm altında çıkan tarihi kalıntılar şaşkınlığa yol açarken, Belediye ekipleri zaman kaybetmeden konuyu Müze Müdürlüğü yetkililerine aktardı. Müze Müdürlüğü ekiplerince kazının devam ettiği öğrenilirken, konu hakkında Müze müdürlüğünün açıklama yapması bekleniyor.
TARSUS’TA NEDEN BU KADAR ÇOK TARİHİ ESER ÇIKIYOR ?
Tarsus’ta ilk yerleşim’in Yeni Taş Çağı dönemiyle başladığı, daha sonraları Orta Tunç Çağı’na,Antik Çak ve daha sonra Orta Çağ’da bir çok kültüre ev sahipliği yapan şehrimiz Osmanlı döneminde de stratejik olarak yer alıyordu.
Bu kadar medeniyete ev sahipliği yapan ve kazılan bir çok yerden de , belli dönemlere ait olduğu ifade edilen tarihi eserler Tarsus’un altının üstünden daha zengin ve daha değerli olduğunu gözler önüne seriyor.
BİR ÇOK İNŞAAT DURDURULDU!
Tarsus’ta özellikle Şehit Mustsfa Mahallesi, Şehitkerim Mahallesi, Gözlükule Mahallesi, Eski Ömerli Mahallesi, İnceark Mahallesi,82 Evler Mahallesi, Yeşil Mahalle,Caminur Mahallesi, Yeni Ömerli Mahallesi gibi yerlerde yapılmak istenilen inşaatların temel kazılarında tarih ortaya çıkmış ve kazı yapılan arsalarda inşaat başlatılmadan Müze Müdürlüğünce koruma altına alındığı biliniyor.
Son olarak Caminur mahallesinde yapımına başlanılmak istenilen bir inşaatta ortaya çıkan Roma Yolu müze yetkililerince koruma altına alınmıştı.
HABER:CİHAN KEZER
DÜNYA
10 saat önceBÖLGESEL
10 saat önceBÖLGESEL
7 gün önceBÖLGESEL
7 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önce