Tarsus’ta bir süredir sosyal medyada yaşanan ”MUHTAR DERNEĞİ ”kavgasının derin analizini yapmak için ve kafada ki soru işaretlerini gidermek için 10 gündür bir kaç yer ile görüşüyor ve bilgi topluyorum.
Bu konu ile ilgili haber yapalım mı diye çok düşündüm, derken Fatih Yıldırım’ın açıklaması bu düşüncemize işaret oldu ve konuyu kamunun gündemine açtık.
Fatih Yıldırım , sosyal medyada çok çirkin duran bu tartışmanın bir an önce bitirilmesi gerektiğine işaret ederek, tarafların siyasi düşüncesinin aynı olduğunu ve bu tarafları ancak o siyasi düşünceyi yöneten İlçe başkanının buluşturarak sorunu çözebileceğini ifade etmişti.
Gel zaman git zaman, benim ve bir kaç arkadaşın gündeme aldığı bu konu sonuca bağlanamadı.
Haber çok okundu, haberi okuyan vatandaşlar karşılıklı olarak Muhtar Emircan Aksan ve Muhtar ve Dernek Başkanı Naci Güllü üzerinde taraf olmaya, sinkaflı cümleler kullanmaya da başladı.
Hal böyle olunca sosyal medyada sürekli yazan Emircan ağabeyin taraftarları daha çok yorum yaparak konuyu hep başka boyuta taşıdı.
Öteki tarafta bulunan Muhtar ve Dernek Başkanı Naci Güllü ise hep sustu ve kavgacı bir tavır sergilememe kararı aldığını yasaların izin verdiği koşullarda görevini sürdürdüğünü , kavgaya dahil olmayacağını dile getirdi.
Hatta gazetemizde açıklama yapalım mı diye sorduğumuz da böyle bir şeyin öncelikle Muhtarlık adabına, daha sonra ise üye olduğu partinin üyesine karşı bir hamle gibi durmasından rahatsız olacağını söyledi.
Bu kavga ne kadar uzayacak bilemiyorum ama..
Tarsus Kaymakamı , Tarsus Belediye Başkanı veya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarından birinin bu konuyu çözmesi gerekiyor. Çünkü Muhtar kavgası toplumu geriyor.
Peki gerçekler neler ?
1- Türkiye Muhtarlar Federasyonuna bağlı , Tarsus Şubesi yaşanan sorunlar yüzünden Federasyondan çekilerek kendilerine yeni bir Tarsus Muhtarlar Derneği kuruyor 183 üyesi bulunan bu dernek şuan da aktif çalışmalarını devam ettiriyor.
2- Burada fesih olan Federasyona bağlı dernekte bir kaç muhtar tarafından hayata geçiriliyor ve çalışmalar yapmak için kolları sıvıyor. Üye az olunca da ister istemez bu denli üye nasıl kapabiliriz tartışmaları başlıyor.
3- Tarsus Muhtarlar Derneği yasal bu dernek resmi kurumlar tarafından da kabul görmüş, Federasyon şubesi de yasal. 2 tarafta da hiç bir sıkıntı yok ama, tek sorun üye dengeleri savaşı.
4- Ortada dillendirilen paralar konusu ise , tutulan defterlerin incelenmesi ile ortaya çıkacaktır. 40 bin lira gibi bir para 183 muhtarın hizmetine, kirasına,ulaşımına, çalışanına,dernek giderlerine, muhtar yakınlarının düğününde altın ve para takmaya , elektrik su ve telefon harcamalarına yeter mi ? Bunu soracak kişilerde yine o derneğe üye muhtar arkadaşlar.
5- Aslında ortada kavgaya dönüşecek sorun da yok. Çözümde kolay, 2 dernek çalışmalarını sürdürecek ve hangi muhtar nereyi isterse oraya üye olacak.
6- Yukarıda sorunu çözecek tek yetkili kolluk sahibi kimseler demiştim, aslında bu isimlerinde çözeceği sorun da yok gibi. Olay sosyal medyada büyütülüyor hepsi bu kadar.
BÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
5 gün önceBÖLGESEL
8 gün önce