Tarsus’ta vatandaşların uğrak mekanı haline gelen döner ve tantuni dükkanlarında uygulanan farklı fiyat tarifelerine tepki geldi.
Yarenlik Alanında kimi yerlerde 4, kimi yerlerde 3,5 TL’den satılan tavuk döner, ara sokaklarda ise 2 TL’ye bile satılır durumda.
Tavuk dönerin normal şartlarda İstanbul’da olduğu gibi gram usulü verilmesi gerektiğini ifade eden bazı dönerci esnafı ”Bizler yüksek kiralar ödeyerek kaliteli hizmet sunmaya özen gösteriyoruz.Ortalıkta en düşük fiyatı veren esnafta piyasayı ve haliyle kendi kârını da düşürüyor.Tarsus Kebapçılar Ve Lokantacılar Odası bu işe çözüm bulmalı,hijyen var mı yok mu ? Resmi şartlara uyuluyor mu? ” derken, Döner ve tantuni fiyatlarında sabit bir rakamın belirlenmesi gerektiği de aktardılar.
Ekmek fiyatlarının 1 TL olduğu şehrimizde 2 liradan nasıl döner satıldığını merak eden vatandaşlar ”Acaba gerçekte döner mi yiyoruz?” sorusunu akıllara getirdi.
Normal şartlarda ekmek arası dönerin maliyetinin 1 kişi başına en az 50 gram koyulması durumunda 3 TL olduğu, kira, stopaj,eleman ve fatura giderleri de eklendiğinde 3,5 ve 5 TL arasında satışının yapılabileceği de öğrenildi.
Şimdi gözler Tarsus Kebapçılar Ve Lokantacılar Odasının bu konu hakkında vereceği cevaba çevrildi.
BÖLGESEL
11 Mart 2026BÖLGESEL
11 Mart 2026BÖLGESEL
11 Mart 2026BÖLGESEL
11 Mart 2026BÖLGESEL
11 Mart 2026GENEL
11 Mart 2026BÖLGESEL
11 Mart 2026
2
Sadece Dürüst Desinler Yeter
85042 kez okundu
3
OĞLUM KAYIP BULUN DEDİ,GERÇEK FARKLI ÇIKTI.
37442 kez okundu
4
Aracını ilana koyacak olan herkesi ilgilendiriyor: İkinci el araç satışında yeni dönem!
11786 kez okundu
5
Tarsus’ta öldürülen Merve Bayer için Yenice’de yürüyüş düzenledi.
10699 kez okundu