TARSUS GÜNDEM

TARSUS’LU ŞOKTA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI.

TARSUS’LU ŞOKTA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI.
283 views
14 Temmuz 2014 - 20:26

Çanakkale’de döşediği mayınlarla zaferin kazanılmasında büyük pay sahibi olan Nusret Mayın Gemisi 2003’te hurdaya dönmekten son anda kurtarılmış  ve  Tarsus Belediyesi tarafından restore edilerek şehir turizmine kazandırılmıştı.

İŞTE O NUSRET  MAYIN GEMİSİ HAKKINDA İZMİR’DE OLAN HEMŞERİLERİMİZ GEMİNİN İZMİR LİMANLARINDA ZİYARETE AÇILDIĞINI  KAYDEDİP HANGİ GEMİ GERÇEK SORUSUNU SORDULAR.

AÇIKLAMA DENİZ ÜSTEĞMENDEN GELDİ ve KAFA KARIŞIKLIĞINI ORTADAN KALDIRDI.

Deniz Üsteğmen Burak Kandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanılmasında önemli rol oynayan Nusret Mayın Gemisi’ni gençlere anlatmak için geminin Gölcük Tersane Komutanlığı’nda 2011 yılında inşa edildiğini, o tarihten bu yana da yüzer müze olarak faaliyet gösterdiğini anlattı.

Marmara ve Ege denizine kıyısı olan limanları ziyaret ettiklerini, Ayvalık ve Foça limanlarının ardından İzmir’e geldiklerini dile getiren Kandaş, “Geminin inşa edildiği 18 Mart 2011’den bu yana gemiyi 400 bin kişi ziyaret etti. İzmir’deki ilgi görülmeye değer” dedi.

Çanakkale Deniz Savaşları’nın kazanılmasında büyük payı olan “N-16” borda numaralı TCG Nusret Mayın Gemisi, İzmir Limanı’nda  Haziran ve Temmuz ayı başında vatandaşların ziyaretine açılmış ve yoğun ilgi gördü.

Konak Pier İskelesinde açık olan müzeye vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Kandaş, geminin geminin seferlerini tamamladıktan sonra Çanakkale’ye döneceğini kaydetti.

TARSUS’TA BULUNAN NUSRET GEMİSİ HAKKINDA  BELEDİYE BAŞKANI SAYIN  BURHANETTİN KOCAMAZ’IN ZAMAN GAZETESİNE 2011 YILINDA YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLEYDİ:

Nusret’in Çanakkale’de Çimenlik Kalesi’nin içinde bir maketi var. İki yıl önce deniz kuvvetleri geldi burada geminin ölçülerini alarak maketini yaptılar. Denizde yüzen gemi haline getirdiler. Buraya kadar gelemeyenler için o da güzel bir şey. Maketi sureti çok yapılabilir ama önemli olan aslı budur. Küçük bir maketi de Anıtlabir’de. Biz bunu şahsi bir beklenti için ya da şov amaçlı yapmadık. Amacımız, Türk milletinin sırtından bu vebali almak ve Allah rızası için geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmaktı. O kadar insan gidip orda savaşmışsa bu gemiyi de buraya çağıran bir şey vardır. Bu ülkenin her yeri bizi toprağımız. Önemli olan böyle bir gemini Hurdasan’a gitmemiş olması. Nerde olduğu önemli değil, demişti.

-Yapılan araştırmalarımızda İZMİR’de gezilen geminin Şehrimizde bulunan Nusret Mayın Gemisinin kopyası olduğu ortaya çıktı. Bu gerçeğin ortaya çıkmasıyla yeni bir tarihsel kavganın da yaşanmayacak olması Tarsus’luları sevindirdi.

 

334425 nusratI nusret02 nusret03

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.