Tarsus Belediyesi, ‘Geri Dönüşüm Projesi’ kapsamında okullara atık yağ toplama ve atık pil toplama makinaları dağıttırdı.
Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için “Geri Dönüşüm Projesi”ni başlattığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, daha yaşanılır bir Tarsus için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Can, “Toplumsal projeler oluşturarak, vatandaşlarımızı çevre konusunda bilgilendirmeliyiz. Bitkisel atık yağların ve atık pillerin toplanmasında, zaman ve enerji kaybı yaşamamak ve ilköğretim çocuklarının çevre konusunda duyarlılığını arttırmak için Bitkisel atık yağ toplama makinası ve atık pil toplama makinaları ilköğretim okullarına dağıtılıyor.
Öğretmen ve öğrencilere makine kullanımı ve faydaları hakkında bilgi verildi. Doğal çevremizin sahip olduğu denge mükemmeldir. Çevremize yönelik her davranışımız, hem bizi hem de bizimle aynı çevreyi paylaşan diğer canlıları etkiler. Doğal dengede yaşayan tüm canlılar birbirine bağımlıdır. Bu dengede meydana gelebilecek her değişiklik, çevremizi olumsuz etkileyecektir. Dolayısıyla çevremizdeki her olumsuzluk da bizleri etkileyecektir” dedi.
Çevreyi korumak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Can, “Geri dönüşüm; su kaynaklarımızı korumak için, canlı hayatın devamlılığını sağlamak için, şehrimizin su ve kanalizasyon sistemine zarar vermemek için,ülke ekonomisine katkı için önemlidir. Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık” ifadesini kullandı.
BÖLGESEL
16 Mayıs 2026BÖLGESEL
16 Mayıs 2026BÖLGESEL
16 Mayıs 2026BÖLGESEL
16 Mayıs 2026BÖLGESEL
16 Mayıs 2026GENEL
16 Mayıs 2026BÖLGESEL
16 Mayıs 2026
2
Sadece Dürüst Desinler Yeter
85054 kez okundu
3
OĞLUM KAYIP BULUN DEDİ,GERÇEK FARKLI ÇIKTI.
37453 kez okundu
4
Aracını ilana koyacak olan herkesi ilgilendiriyor: İkinci el araç satışında yeni dönem!
11795 kez okundu
5
Tarsus’ta öldürülen Merve Bayer için Yenice’de yürüyüş düzenledi.
10710 kez okundu