DOLAR 47,92840,05%
EURO 55,60150,21%
ALTIN 6.691,040,21
BITCOIN 30766110,10%
Mersin
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

SEL MAĞDURLARINA VERGİ MÜJDESİ

ABONE OL
27 Şubat 2017 21:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, selde mağdur olan vergi mükelleflerinin hiçbir işlem yapmadan vergi ve borçlarının yıl sonuna kadar ötelendiğini, isteyenlerin 2018 yılı başında da bu ödemeleri taksitlendirebileceğini söyledi.

 

Çakacak, Vergi Haftası dolayısıyla Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ile grup müdürlerini kabul ettiği ziyarette, toplumda vergi bilincinin oluşturulması açısından Vergi Haftası’nın önemine işaret etti.

 

Devletin ve kurumlarının vatandaşlarına en iyi hizmeti sunma gayretinde olduğunu belirten Çakacak, “Devletimizin gelirleri ne kadar güçlü olursa, vatandaşımıza sunacağı hizmet de o kadar güçlü ve kaliteli olur.” ifadesini kullandı.

 

Çakacak, Mersin’in vergi tahakkuku ve tahsilatında önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, “Tahakkuk eden vergi açısından Türkiye’de 6.yız. 2016 yılında 9.5 milyar lira vergi tahakkukumuz var. Yaklaşık 7.7 milyar lira da vergi tahsilatımız var. Büyük bir kısmı, limanımız dolayısıyla gümrük vergilerinden oluşmakta. Mersin, diğer vatandaşlık görevlerinde gösterdiği milli duruşu, vergi tahakkuk ve tahsilatında da sergiliyor.” diye konuştu.

 

Kentte 29 Aralık’a yaşanan sel felaketi nedeniyle mağdur olan mükellefler için hem erteleme hem de yapılandırma olduğunu kaydeden Çakacak, şöyle konuştu:

 

“29 Aralık’ta bir sel felaketi geçirdik ve Maliye Bakanlığımız bu süreyi mücbir sebep ilan etti. Bu sürede doğacak vergi borçlarını ve cezalarını 26 Aralık 2017 tarihine kadar erteledi. Bunun için selden zarar gören kayıtlarımızdaki vergi mükelleflerimizin borçları, hiçbir işlem yapmaksızın sistemde ötelendi. Sadece ötelenmekle de kalmadı. Bu mücbir sebep içerisinde vergi borçları ve cezaları olanlar, 2018’in ocak ayında Vergi Dairesi’ne müracaat ettiklerinde borçlarını da 24 aya kadar yapılandırabilecek. Yani hem erteleme hem yapılandırma var.”

 

Güngör ise kabulden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Vergi Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r