DOLAR 39,5654 0.12%
EURO 45,5494 0.38%
ALTIN 4.285,100,11
BITCOIN 4146200-0,21%
Mersin
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

SARI ŞERİTLER NE HALDE…

ABONE OL
29 Şubat 2016 16:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarsus’ta görme engelli vatandaşlar için Yarenlik Alanına döşenen sarı şeritler, engellilerin hayatını kolaylaştırmak yerine engele dönüştürüyor.

 

Tarsus’ta   görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için döşenen ‘kabartmalı hissedilebilen yollar görme engellilere fayda yerine zarar veriyor. Yapıldığı ilk gün gazetemiz  yazı işlerinin  defalarca gündeme getirdiği konuyla ilgili kalıcı çözümler üretilmezken, sarı şeritlerle ilgili şikayetler devam ediyor.

 

12498645_521780318002712_1358455169_n

 

Tarsus Yarenlik Alanı olarak bilinen trafiğe kapalı caddenin  üzerindeki sarı şeritler, yoğun araç trafiği ve bazı duyarsız vatandaşların yanlış kullanımı yüzünden yerlerinden sökülerek dağıldı. Sökülmeyen şeritlerden bazıları  ise Yarenlik Alanının  kirli görünmesine sebep oluyor.

Bozuk olmasından dolayı  Görme engellilerinde şikayette bulunması  çözüm noktasında aciliyet gerektirdiğini  ortaya koydu.

 

Sarı şeritler, vatandaşların  dikkatsizliği ve özensizliği nedeniyle de görme engelli vatandaşlar için çileye dönüşüyor.

 

 

 

12769595_521780364669374_1077917874_n

PLASTİK YERİNE TAŞ TERCİH EDİLMELİ..

 

Yerel yönetimlerin sarı çizgilerde plastik yerine taş tercih etmesi gerektiğine dikkat çeken  görme engelli vatandaşlar  ‘’Sarı çizgiler görme engellilerin bir yerden bir yere giderken bağımsız hareketini kolaylaştırıyor. Ancak sarı çizgilerin hem malzemesi hem de yerleştirilmesindeki dikkatsizlikler, görme engellilere bir tuzak haline dönüşebiliyor. Bunu yaptıran yerel yönetimlerin, yapım aşamasında titizlikle denetimlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bastonla o yolu takip ederken birden karşınıza araç, ağaç, tabela çıkabiliyor. Mantığı doğru ama yapım sırasındaki dikkatsizlikler, tehlikelere yol açabiliyor. Arkadaşlarımızın zaman zaman bu nedenle kafasını levhaya, ağaca, büfeye çarptıklarını duyuyoruz. Kullanılan malzemenin mevsimsel özelliklere uygun olmayışı da var. Biz daha çok plastik olanlardan şikayetçiyiz. Şevket Can başkan Kırıklarsırtı Yaşam Boyu Spor Merkezine yaptığı Bordür taşı  uygulamasını bizim için yarenliğe yapmasını istiyoruz. Görme sekte dokunarak yaşamımızı kolaylaştırmak istiyoruz.”dediler.

 

 

Ayrıca gündüz saatlerinde mal indirme ve bindirme için Yarenlik alanını işgal eden araçlardan da şikayetçi olan vatandaşlar belediyenin bu konuda da gerekli prosedürü işletmesini istediler.

 

HABER:CİHAN KEZER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r