Tarsus Üniversitesi üzerinde dolanan bir takım iddiaların mahkeme süreci devam ediyor.
Eski Rektör Orhan Aydın bence başarılı bir bürokrattı. Kent kazanımları içinde öyle oldu. Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı sayesinde Tarsus Üniversitesi hem yerleşkesi, hem de akademik gelişim için önemli destekler aldı. Tabi eleştirecek yanları da vardı.
Bunun en büyük yanı ise bir yere aday olan siyasilerin üniversiteye elini kolunu sallayarak girip ziyaret fotoğrafları paylaşmasıydı. Bu bir yerde dursun, Orhan Aydın gitti yerine asaleten gelecek olan kişi de bunu yaparsa onu da eleştiririz.
Din, Sağlık, Eğitim,Milli Savunma gibi yerlere siyasiler çok bulaşmamalıdır.
Lobicilik konusunda bu yer ayrı tabi, kentin kazanımları için bir çalışma yapılacaksa iş biraz değişebilir. Ama yine de doğrudan siyasallaşmaz. Kıyısından gidilir. Tarsus’un tarihsel döngüsünde bu var. Kent gelişimi ve iktisadi görüntüsü Tarih boyu da arşivlenmiş, bu günlere gelmiş.
Lobicilikte bu konuda aktif bir görev aslında. Bir kentin kazanımları için partiler üstü bir güç oluşturmak adına son derece önemli.
Yargıtay’da çok sayıda Tarsuslu hemşerimiz var. Anayasa mahkemesi başkanı da Tarsuslu biri. Daha bir çok önemli noktada kentte doğmuş havasını almış kişiler var. Eğitimden sağlığa bir çok alanda yetişen akademik başarıları olan Profesörleri var.
Mesela Prof.Dr.İlhan Ege var.
Orhan Aydın’ın boşalttığı makama asaleten atanması şık olmaz mıydı ?
İlhan hoca akademik yönleriyle hep ilkleri yaşamış ve kariyerinde ki basamakları bu şekilde çıkmış biri. Belki de Orhan Aydın’ın inşa ettiği yeni üniversitenin en önemli görev adamlarından biri olabilir.
Bürokrasi ile arası iyi olan, Mersin Üniversitesi’nin yıllarca Tarsus’ta yaptığı çalışmalarda en önde olan bir isim sayın Ege.
Kent lobisi olarak görev almayan ama her gittikleri yerde biz Tarsus için geldik diyenlerin de kafasında soru işareti bırakmayacak bir isim olan Prof.Dr.İlhan Ege’nin gelişen kentin çalışma ekonomisine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum.
Din, Sağlık, Eğitim,Milli Savunma gibi yerlerde söz hakkı olan kişiler bu paralelde siyaset üstü ziyaret edilebilir. Hatta siyasi partilerin genel başkanları da ziyaret edilebilir ve sayın Ege’nin Tarsus için görev alması sağlanabilir.
Tarsus aklı da böylelikle ortaya çıkar.
Kent kendi tarihini kendi eliyle tekrar yazmaya başlar.
Dönüşür, gelişir, çağdaş bir toplum olma yolunda önemli bir eşiği geçmiş olur.
Prof.Dr.İlhan Ege elbette bir tanrı değil.
Yaratıcılık vasfı yok. Ama fikirleri insanları üretime ve gelişime katkı sunmaya davet edebilir.
Bu yazı tarihe bir not düşmek adına bir yerde kalacak.
Sayın Ege, Karadeniz lobisini kendi başına yenemez.
İşte bu yüzden Tarsus lobisi Ege ve benzer görevlerin kazanımları için şart.
Kanada kökenli Amerikalı ekonomist John Kenneth Galbraith ”Sanayi toplumunun yakıtı paraydı. Bilgi toplumunda yakıt da, güç de bilgidir. ”der.
O halde geride kalmayalım.
Unutmayın bir kent için Önce lobi , sonra kent güzellemesi gelir.
BÖLGESEL
4 gün önceBÖLGESEL
11 gün önceGENEL
11 gün önceBÖLGESEL
12 gün önceBÖLGESEL
12 gün önceBÖLGESEL
13 gün önceBÖLGESEL
13 gün önce