Özgecan Aslan Davasına ilişkin ”Kısmen Karar Bozulması” nedeniyle duruşma tekrar yapılacak.
12 Eylül Salı günü Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda yapılacak olan duruşma 13:30’da başlayacak.
Yargıtay, Türkiye’yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinde kararını vermiş ve kararı kısmen bozan Yargıtay Fatih Gökçe için “adam öldürme” suçlarından verilen cezayı onarken, Gökçe hakkında “cinsel saldırı” suçundan verilen mahkûmiyet kararını ise “delil yetersizliği” olduğunu belirtmişti.
NE OLMUŞTU ?
Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan,Tarsus’ta 11 Şubat 2015’te evine gitmek için bindiği minibüste öldürülmüştü.
Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Aralık 2015’teki duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken’in “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 27 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.
Baba Necmettin Altındöken’i “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum eden mahkeme heyeti, sanık Fatih Gökçe’nin ise “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, nitelikli cinsel saldırı, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.
Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan, üniversite öğrencisi katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken (26) ile babası Necmettin Altındöken (51), tutuklulardan Gültekin Alan’ın 12 Nisan 2016’da silahlı saldırısına uğramıştı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü Suphi Altındöken saldırıda hayatını kaybederken, babası ise ağır yaralanmıştı.
BÖLGESEL
25 gün önceBÖLGESEL
07 Şubat 2026BÖLGESEL
07 Şubat 2026BÖLGESEL
07 Şubat 2026BÖLGESEL
07 Şubat 2026GENEL
07 Şubat 2026BÖLGESEL
07 Şubat 2026
2
Sadece Dürüst Desinler Yeter
85037 kez okundu
3
OĞLUM KAYIP BULUN DEDİ,GERÇEK FARKLI ÇIKTI.
37438 kez okundu
4
Aracını ilana koyacak olan herkesi ilgilendiriyor: İkinci el araç satışında yeni dönem!
11780 kez okundu
5
Tarsus’ta öldürülen Merve Bayer için Yenice’de yürüyüş düzenledi.
10693 kez okundu