TARSUS GÜNDEM

ÖĞRENCİLER KAMYONET KASASIYLA OKULA GİDİYOR

ÖĞRENCİLER KAMYONET KASASIYLA OKULA GİDİYOR
159 views
11 Kasım 2016 - 12:04

Tarsus’ta Öğrencilerin Taşımalı Eğitim Çilesi
Mersin’in Tarsus ilçesinde bir çok mahallede okul servislerindeki belirsizlikten dolayı öğrenciler okula üstü açık araçlarla okullarına gidip gelirken ortaya tehlikeli görüntüler çıkıyor.
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının açılmasıyla birlikte taşımalı eğitim yapan bir çok mahallede servis sıkıntısı olduğu ortaya çıktı.
Servis firmalarının ihalesinde meydana gelen anlaşmazlıkların faturası öğrencilere kesiliyor.

 

İlçeye bağlı başta Kelahmet, Baharlı, Çayboyu, Ağzıdelik, Halitağa ve Akarsu olmak üzere öğrenciler köylülerin tarım işlerinde kullandığı arazi aracı ve üstü açık pikaplarla okula götürülüp getiriliyor.

 

Yaşanan tehlikenin farkında olduklarını belirten veliler, “Bunun ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Ama okul servisi olmadığı için başka çaremiz yok. Er gün öğrenci başı 10 TL vererek köylülerin aracıyla bu öğrencileri okula götürüyoruz. Her gün bir facia yaşanacak diye çok korkuyoruz. Yetkililere defalarca bu durumu ilettik ama maalesef herhangi bir çözüm olmadı. İnşallah bir faca yaşanmadan bu sorun çözülür.” İfadelerin kullandılar.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.