DOLAR 39,5675 0.12%
EURO 45,5344 0.34%
ALTIN 4.288,220,18
BITCOIN 41517560,34%
Mersin
31°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Meclis Üyeliği Bu demek değildir!

ABONE OL
5 Nisan 2018 22:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarsus Belediye Meclisinin Nisan Ayı toplantısı tamamlandı.

Meclisin 4 yıllık hizmet sürecinde Chp’den istifa eden 3 isim yerine yenileri geldi ve göreve başladı.

Bunların içinde en genci Ali Boltaç bugün yemin etti, ilk görevini aldı.

Boltaç’ın siyasi gelişimi ve kentin gelişimine katkı sunması dışında asla farklı davranış içinde olmayacağını biliyorum.  Ailesi temiz,kendisi temiz! Paraya pula tamahı yok. Doğru ne ise onun peşinden gidecek biridir.

Onun dışında; Belediye Meclisi bugün hareketli anlara sahne oldu.  Gündem maddeleri bir bir oylanarak karara bağlandı. Bazı maddelere de yine CHP sıralarından eleştiriler geldi. Kimisi oylamaya katılmamak için ‘’ard arda 4 kişi Wc’ye gitti ve 30 dakika, oradan çıkmadılar’’

Bu ayıp kimin? Kimlerin? Her halde Chp seçmeninin!

Chp’de Derya Özinç ve Ali Uyan görüşülen maddeler üzerine fikirlerini söyledi. Chp’de zaten başka fikir ortaya koyan yok.  Chp’ye oy verenlere yazık,  İndir kaldır meclis üyesi olmak isteyenlere oy vermişler.

Bakınız değerli Meclis üyeleri;  Kimse kimseyi kandırmasın!

Toplantılarında ; Chp’nin ortak akılda buluşamadığını 4 yıldır görüyoruz.

Chp Meclis öncesi İlçe Başkanlığında bir araya geliyor ve burada önceden belli olan Gündem Maddeleri üzerinde görüşmeler yapıyor. Bu görüşmelerde Ortak akıl kararı çıksa da , mecliste oylamalarda bu böyle olmuyor.

Mhp istediği her koşulda gündem maddelerini meclisten tek başına çıkaracak oy gücüne sahip.  Bunu herkes biliyor.

2-3 kişi muhalif , gerisi Mecliste Gündem Maddelerine destek vererek mecliste ”AÇIK OY” kullanıyor.Belki bunu hizmetin bir an önce olması için,beklide farklı nedenler ile yapıyorlardır bilemiyoruz.

Yine söylüyorum ;Belediye Başkanı Şevket Can’ın bu adamların desteğine ihtiyacı yok. Sayısal güç zaten elinde!

Adam nezaket gösteriyor!

Şimdi bakınız;

1- Şehit ailesine ev gazilerimize nakdi yardım deniliyor.. Chp’de ki herkes aman geri tepmesin diye ”EVET ”diyor!

Neden? Maneviyatı büyük bir gündem maddesine ”Hayır” demek yakar yıkar, onlarda biliyor.

2- Kültür Sanat Etkinlikleri meclise geliyor, oylanıyor kabul ediliyor. Bu etkinliklerin faturaları komisyonlara bir şekilde geliyor aylarca inceleniyor ”HİÇ KİMSE SES ETMİYOR” 1 yıl sonra Hesap ve Denetim Raporları okunurken birisi çıkıyor ”Sözde Muhalefet yapmak adına” önceden verdiği oyu bile hiçe sayarak kürsüyü işgal ediyor.

İşgal ediyor diyorum.. Çünkü?

Başta da söylemiştim KİMSE APTAL DEĞİL. Hele ki bu toplum geri zekalı hiç değil.  Oylamada evet diyeceksiniz ,daha sonra döneceksiniz ”Efendim bu fatura şu fatura diyerek Mıy mıy mıy ‘siyaseti yapacaksınız! Önce oy ver, sonra çık astığım astık kestiğim kestik de ‘’YERSEN’’

Yerel basına verilen desteği sorgulayarak  Gündem tutmaya çalışmak ta ayıbın bir diğer halkası oldu. Bir Belediyenin Yerel basında her gün haberleri çıkıyorsa,her açılış, tören, temel atma, bayram tebrik, kutlama,resmi gün kutlamaları, yıllık gazete aboneliği yapılıyorsa belediye de bunun desteğini veriyor.

O zaman Chp istemiyor diye , bundan sonra Belediye Başkanımız Basına destek vermesin! Belediye haberlerini yayınlatmasın, internet sitelerine haber ve reklam vermesin.

Adam gibi hem basılı hem görsel medyada varlık gösteren bir yerel basın kuruluşunun  aylık gideri eleman çalıştırmadan 2500 lira civarında,belki de daha fazla. Şevket Can basına destek veriyor,çünkü basında işini yapıyor!

Mesela bir muhasebeci , mükellefinden en düşük aylık 150 TL alıyor. Bundan sonra muhasebecilerde mükelleflerinden her hangi bir ücret talep etmesin! Yıl sonunda defter tasdiki için absürt rakamlar istemesin. Ne gerek var ki bunlara ?

Bilboardlara verilen reklamları Chp’nin adayları da vermiyor mu? Anamur’dan Yenice’ye kadar boy boy reklamlara para ödemiyor mu?

Doğru siyaset yapın, halkı doğru bilgilendirin. Elbette eleştiri yapacaksınız, aklınıza uymayanı tartışacak gerekiyorsa hayır diyeceksiniz. Bu konuda kimse size bir şey demez.

Önümüzde bir yerel seçim var ve CHP’de bu seçimlerde en çok medyadan güç almak isteyecek. Ama Meclis konuşmalarına bakılacak olursa ; sanırım Chp’nin basına da ihtiyacı yok.

Yazık çok yazık!

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r