Çukurova yöresinde bu yıl kış aylarında yağması beklenen kar’ın , en çok narenciye ürünlerini etkileyeceği ve son 10 yılın en düşük rekoltesinin beklendiği limonun fiyatının yine yüksek olacağı tahmin ediliyor.
Haber: Cihan Kezer/Gündem
Uzmanlar tarafından , beklenenin aksine kış aylarının bu yıl soğuk geçeceği ve Çukurova yöresine uzun yıllar sonra ilk kez kar yağması, en çok narenciye ürünlerini etkileyeceği konuşuluyor
Ayrıca soğuk havaların 10 yılın en düşük rekoltesini yaratacağı , bunun nedeni de kışın buralara kar yağması ve havanın çok istikrarsız seyretmesi olarak hesaplanıyor.
Narenciyenin her gün değişen hava koşullarının ağaçları ve üremeyi de olumsuz yönde etkilemesi verimin azalmasına neden olacağını aktaran limon üreticileri düşük rekoltenin doğal olarak fiyatlara da yansıyacağının da altını çizdi.

Son dönemlerde sık sık kamu oyunda konuşulan bahçe ve Pazar fiyatlarının yüksekliği bu yılda uzun süre tartışılacağa benziyor. Limonun kilogram fiyatının bahçede 1,40 ile 1,5 lira arasında olduğunu dile getiren üretici Adem Yıldız ‘’ Rekolte düşük oluyorsa fiyatlarda o bağlantıda yükseliyor, Mersin-Tarsus-Adana gibi narenciyenin yoğun üretildiği bölgelerde şimdiye kadar beklenen rekolte ne yazık ki yüzde 40’larda , kısaca bu kış aylarında vatandaş limonu mumla arayacak’’dedi.
BÖLGESEL
3 gün önceBÖLGESEL
11 Aralık 2025BÖLGESEL
11 Aralık 2025BÖLGESEL
11 Aralık 2025GENEL
11 Aralık 2025BÖLGESEL
11 Aralık 2025GENEL
11 Aralık 2025
2
Sadece Dürüst Desinler Yeter
84462 kez okundu
3
OĞLUM KAYIP BULUN DEDİ,GERÇEK FARKLI ÇIKTI.
36842 kez okundu
4
Aracını ilana koyacak olan herkesi ilgilendiriyor: İkinci el araç satışında yeni dönem!
11203 kez okundu
5
Tarsus’ta öldürülen Merve Bayer için Yenice’de yürüyüş düzenledi.
10100 kez okundu