Tarsus’a 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Değişim Kolejinde eğitim gören Nadire Dizge okul birincisi olmasına rağmen , okul idaresi tarafından ÖSYM kayıtlarına okul birincisi olarak işlenmediğini iddia etmiş, ardından konuyu yargıya taşımıştı.
Kamu oyunda büyük yankı bulan olayın ardından, Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan soruşturmada Nadire Dizge’nin hakkının yenildiği müfettiş raporları ile ortaya çıkmıştı.
Konuyu soruşturması için görevlendirilen Maarif Müfettişinin verdiği rapor sonucunda , başta dönemin okul müdürü Nevin Yenigün başta olmak üzere bir çok ilgili kişinin görevini yapmadığı ortaya çıkmıştı.
SAVCILIK SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ ,KAYMAKAMLIK VERMEDİ.
Cumhuriyet Savcılığına yapılan dava müraacatı sonrasında, Savcılık dosyaları istemiş ve Tarsus Kaymakamlığından soruşturma açılması için izin istemişti. Gelen evraka ilişkin 2 kişilik heyet oluşturan ve kendince konuyu araştıran Tarsus Kaymakamlığı , Savcılığa yazdığı üst yazıda konuya ilişkin soruşturma izni verilmediğini belirtmişti.
BÖLGE İDARE MAHKEMESİ SORUŞTURMA AÇILACAK,DEDİ
Alınan bu kararın Nadire Dizge’nin Avukatına teblig edilmesinin ardından, Maarif müfettişinin verdiği karar ortadayken , konunun neden araştırılmadığını Bölge İdare Mahkemesine taşıyan Dizge’nin Avukatı haklı bulundu.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’in imzası ile soruşturma yapılmasına izin verilmeyen Milli Eğitim Eski Müdürü Ahmet Sefa Demir ,Şimdi ki Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Dikeç ve Miktad Çam,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şefi Dilek Yaroğlu ve Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Ayvar hakkında 3.Bölge Konya İdare Mahkemesi yeterli emareler mevcut gerekçesi ile soruşturmanın Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılmasına karar verdi.
İTİRAZ KABUL EDİLDİ, SORUŞTURMAMA KARARI KALDIRILDI
Konya İdare Mahkemesi 3.Daire tarafından gündeme alınan dosya oluşturulan heyet tarafından incelendi. Avukatın yapmış olduğu itirazın haklı bulunduğu ve Soruşturma için yeterli emarelerin mevcut olduğuna karar veren Bölge İdare mahkemesi dosyayı, soruşturma açılması için Tarsus’ta ki yetkili Cumhuriyet Savcılığına gönderdi. 3 kişiden oluşan Bölge İdaresi mahkemesi oy birliği ile dosyayı kesinleştirerek karara bağladı.
GENEL
9 gün önceBÖLGESEL
14 gün önceBÖLGESEL
14 gün önceBÖLGESEL
15 gün önceBÖLGESEL
15 gün önceBÖLGESEL
15 gün önceBÖLGESEL
15 gün önce