DOLAR 38,8129 0.02%
EURO 43,4828 -0.03%
ALTIN 4.037,27-0,39
BITCOIN 40213741,61%
Mersin
22°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
  • TARSUS GÜNDEM
  • GENEL
  • İstanbulluların yaşadığı dolu felaketi, başınıza gelse ne yapmanız gerekiyor?

İstanbulluların yaşadığı dolu felaketi, başınıza gelse ne yapmanız gerekiyor?

ABONE OL
1 Ağustos 2017 14:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Geçtiğimiz hafta metropol şehir İstanbul’da yaşanan dolu ve yağmur felaketi sonrası bir çok araç ve bina doludan kaynaklı olarak zarar görmüş , ortaya çıkan maliyetler ise  şaşırtmıştı.

Son dönemde ülkemizde ‘tabii afet’ sayılabilecek yağışlar sıklaştı. Bu yağışların sebebine dair çeşitli açıklamalar geliyor. Süper Hücre olarak adlandırılan olayın sonucunda geçtiğimiz perşembe günü ev, araç ve yollarda yüz milyonlarca liralık zarara yol açan şiddetli yağmur ve dolu ile sarsıldık. Çatılar uçtu, dev bir ceviz büyüklüğündeki dolu parçaları araçların camlarını, farlarını kırdı; kaportalarında onlarca çukur oluşturdu.

Otomobil ya da evinde zarar gören ancak sigortası bulunmayan vatandaşlar devlet yardımı beklerken, başvuru yapılan tüm kurumlarda oluşan kuyruklar yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz Kış benzer bir felaketi yaşayan Tarsuslular acaba böyle bir durumla karşılaşsa ne yapacağını biliyor mu ?

DOLUDAN ZARAR GÖREN NE YAPMALI?

1- Daireniz sigortalı değilse, ikametinizin bulunduğu mahalledeki itfaiye müdürlüğünü arayarak zabıt tutulmasını isteyebilirsiniz. İtfaiye müdürlüğünün tutacağı zapta dilekçe ve daire fotoğraflarını ekleyerek, yine bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın Afet Bürosuna başvurunuz gerekiyor.

2- Kaskosu olmayan araçlar yine önce itfaiye, sonra kaymakamlık afet bürosuna müracaat edebilir.

3- Kaskosu bulunan araçlar, sigorta şirketlerinden kaskoyu bozmayan, boya gerektirmeyen işlemi talep edebilir. Böylece aracın değer kaybının önüne geçilip kasko priminin artmasını önleyebilir.

4- Bazı sigorta şirketleri, zararın oluştuğu tarihten itibaren 5 gün içinde başvuru yapılmasını şart koşuyor, dikkatli olunmalı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r