Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) üyesi de olan Altay, HGS cezaları ile karşılaşan sürücülerin herhangi bir mekanizma olmaması nedeniyle şikayetçi olduğuna işaret etti.
Dernek olarak kendilerine müracaat eden sürücülerin, HGS’den Kaçak geçiş yapmadıkları halde ceza aldıkları yönündeki şikayetleri olduğunu anlatan Altay, “HGS cezalarına vatandaş feryat ediyor. HGS’den kaçak geçiş yapan veya yapmayan sürücülerin en çok muzdarip olduğu konunun başında bazı cezaların uzun süre sonra kişilere bildirilmesi geliyor. Bize gelen müracaatlarda bir sürücü HGS’den geçiş tarihi Nisan 2014 olduğu halde cezanın 2015 Aralık ayında gelmesinden şikayetçi” diye konuştu.
MERSİN’E GİTMEYEN SÜRÜCÜYE BİLE CEZA
Altay, 2 yıl önce Mersin‘den geçmeyen bir sürücünün, kendisine bu ay ceza geldiğini belirttiğine değinerek, şunları kaydetti:
“HGS cezasından şikayetçi olan tüketiciler, ceza ne zaman yazılırsa yazılsın, ceza kendilerine tebliğ edildikten sonraki 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemelerine itiraz edebilirler. Tüketici, önce gelen cezayı ödemek zorunda. Yarın icralık bir durum olduğu zaman bankalardan krediçekeceğinde haksız yere ceza yediğini ispatlayamaz. Onun için HGS cezalarını, haklı olsanız bile yine de ödeyin, daha sonra makbuzla gidin hakkınızı arayın.”
BORCU ÖDEMEYEN MAĞDUR OLUR
Borcun ödenmemesi halinde tüketicinin mağdur olacağını ifade eden Altay, “Ceza kesilen aracın HGS’den geçtiğine dair kamera görüntüleri olması gerekiyor. HGS’nin olduğu yerden o kişinin geçip geçmediği mutlaka tespit edilir. Bilerek yapmıyorlar, mutlaka yanlışlık vardır” dedi.
Altay, yargı kararından sonra konunun daha sağlıklı değerlendirilebileceğini bildirerek, önceki yıllara ait cezaların aralık ayında gelmesinin “manidar” olduğunu sözlerine ekledi.
BÖLGESEL
3 gün önceBÖLGESEL
10 gün önceBÖLGESEL
13 gün önceGENEL
13 gün önceBÖLGESEL
17 gün önceBÖLGESEL
17 gün önceDÜNYA
17 gün önce