Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu, aralarında dönemin Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı eski Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen’in de bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 2’si firari 22’si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesinin devam eden oturumuna, sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.
Tutuksuz yargılanan toplamda 6 sanığın dinlendiği duruşmada, 15 Temmuz’da Tarsus İlçe Jandarma Komutanı olarak görevlendirilen, sonrasında açığa alınan Jandarma Yarbay Kazım Bahadır Ersoy, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Ne kendisinin, ne de ailesinin bugüne kadar örgütün faaliyetlerine katılmadığını savunan Ersoy, “Hayatım boyunca bu örgütle en ufak ilişkim olmadı. Hatta protokol üyesi olmama rağmen okullarının, derneklerinin yaptıkları faaliyetlere bırakın katılmayı, davet bile edilmedim. Yapılan soruşturmalarda en ufak bağlantım bulunmadı. Orduda bu örgütle ilişkilendirilecek yaşam tarzı olarak en son kişiyim.” dedi.
Ersoy, darbe girişiminin yaşandığı gece komutanının emriyle Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına gidip, birliğinin güvenliğini sağladığını belirterek, ilçenin mülki amirleriyle iletişim kurup, darbenin karşısında olduğunu söylediğini ve birliğine davet ettiğini anlattı.
Kendisine iftira atıldığını iddia eden Ersoy, beraatini istedi.
Sanıkların avukatları da müvekkillerinin örgütle ve darbe girişimiyle alakalı olmadıklarını savunarak, beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti, oturumun yarın devam etmesine karar verdi.
BÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
3 gün önceGENEL
5 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
9 gün önce