Binlerce yıllık tarihi olan Tarsus’ta hayatın son derece engelli duruma geldiği konuşuluyor. Vatandaş yaşanan onlarca çilenin stresini kendi içinde yaşarken , bu kadar engelin günlük yaşamada etkisinin olduğunu düşünüyor. Marka şehir ve defalarca yılın belediyeciliği ödülünü alan Tarsus’ta Trafik, Sanat, Ulaşım, Tarih ve doğa zor durumda. Vatandaş endişeli şekilde şikayet ederken yetkililerin bu sıkıntıları ne zaman gündeme alıp düzenleyeceği ise ayrı bir merak konusu oldu.
YABANCIYA GÖRE TARSUS.!
İlçe Berdan ovasından (Tarsus ovası) kuzeye doğru engebeli arazi boyunca son yıllarda hızla gelişmektedir. Çok zengin bir tarihi olup, bazı dini inançlar yönünden önemli bir kenttir. Kuran’ın Kehf Suresinde geçen Ashab-ı Kehf (Yedi Uyurlar)ın kaldığı mağaranın Tarsus’ta olduğuna inanılır. İncil (Yeni Ahit)’in yazarlarından biri olan Pavlus da Tarsus doğumludur. Bu sebeple Hristiyanlarca da hac yeri olarak kabul edilmektedir. Kudüs’teki Kıyamet Kilisesinden sonraki en kutsal kilise olan St. Paul kilisesi ve St. Paul kuyusu Tarsus’ta bulunmaktadır. Bunların yanı sıra dünyanın ilk kanalizasyonlu Tarihi Roma Yolu, Roma hamamı’da Tarsus’tadır. Kleopatra Kapısı da şehrin en eski kalıntıları arasındadır. Şelalesi ve özellikle Tarsus Barajı gezip görülesi yerlerden olup turizm açısından mükemmel bir tarihe ve de doğal güzelliklere sahiptir.
YERLİ HALKA GÖRE TARSUS.!
Trafik akışının sorunlu hale geldiği ve neredeyse trafik terörünün baş gösterebileceği, sıklıkla komedi gibi elektrik kesintilerinin yaşandığı ve nitelikli kurum amirlerinin bu duruma el atamadığı, sosyal yaşantısının olmayışından dolayı yerli halkın yakın olan Adana ve Mersin’de zaman geçirmeyi uygun gördüğü, yollarının yamalı göründüğü ve hatta 20 cm’e kadar çukurların oluştuğu bu çukurlardan araçların neredeyse atlayarak geçtiği, turizm cenneti şehirde uygulamalı otel dışında kaliteli ve özellikli otellerin konaklama ihtiyacının olmayışı, tarih diye bilinen yerlerin imara açılarak betonlaştırıldığı, Zengin’in daha çok zengin, fakirin ise açlık sınırında yaşadığı, 18-40 yaş arası işsizliğin tavan yaptığı 9000 yıllık tarihi olan Tarsus.!
BÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceBÖLGESEL
2 gün önceGENEL
5 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önce