DOLAR 44,0521 0.02%
EURO 51,3008 -0.02%
ALTIN 7.348,261,00
BITCOIN 31093313,41%
Mersin
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
  • TARSUS GÜNDEM
  • GENEL
  • Dr.Yusuf Artar ”Dijital Ekonomi” üzerine Türkiye’deki ilk kitabı yazdı.

Dr.Yusuf Artar ”Dijital Ekonomi” üzerine Türkiye’deki ilk kitabı yazdı.

ABONE OL
23 Haziran 2019 13:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarsus’ta yetişen ve İstanbul’da önemli çalışmalarda bulunan Yusuf Artar’ın kitabı çıktı.

Dijital Ekonomide Vergilendirme , Finansal Raporlama ve Denetim,Sorunlar ve Çözüm Önerileri üzerine Türkiye’de yazılmış olan ilk kitap Legal yayın evi etiketi ile raflarda ki yerini aldı.

İstanbul Deftedarlığında görevli uzman vergi müfettişi Tarsuslu Dr.Yusuf Artar’ın imzasını taşıyın kitap kısa sürede ilgi görürken, Artar mesleki alanda ki 10 yıllık tecrübesini bilimsel anlatımla bu kitapta bir araya getirdi.

Beş ana bölümden oluşan çalışmanın temel amacı; öncelikle dijital ekonominin vergilendirilmesi, finansal raporlaması ve denetimine ilişkin sorunları açıklamak; akabinde ise dijital ekonominin vergilendirilmesine ilişkin yapılan uluslararası çalışmalar ile ülke mevzuatlarında yapılan değişiklikler hakkında bilgi vererek vergilendirme sorunlarının çözümüne ilişkin ilk önce küresel anlamda ortaya konulan önerileri açıklamak; sonrasında dijital ekonomide vergilendirme, finansal raporlama ve denetim sorunlarına Türkiye bağlamında çözüm önerilerinde bulunmaktır.

Dr.Yusuf Artar kitabın ön sözünde ”Dijital ekonominin vergisel boyutuna yönelik iki yılı aşkın bir süredir emek verdiğim çalışmam, Türkiye’nin lider yayıncılarından Legal Yayıncılık A.Ş. tarafından satışa sunuldu ve tüm seçkin kitabevlerinin rafında yerini aldı.Gelecekte küresel anlamda öneminin artarak devam etmesi beklenen dijital ekonomi konusuna ilişkin akademik çalışmaların sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de oldukça yetersiz olduğu günümüzde; konunun vergilendirme, finansal raporlama ve denetim boyutlarını birlikte ve kapsamlı bir şekilde ele alan bu kitap, aynı zamanda bu içeriği ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor!Eğitime verdiği önemle, biz çocuklarının hayatını aydınlatan rahmetli babam Kemal ARTAR’a ithaf ettiğim kitabımın okuyuculara yararlı olmasını ve gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ediyor; bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r