DOLAR 38,8494 0.11%
EURO 43,7075 -0.01%
ALTIN 4.047,370,45
BITCOIN 40831312,34%
Mersin
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

DİLEKÇELER NEREDE? KİM SAKLIYOR?

ABONE OL
23 Kasım 2015 09:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarsus Milli Emlak Müdürlüğüne vatandaşın verdiği dilekçeler kayboldu.

Peki bu dilekçeleri kim hangi iş adamı için saklıyor?

Taşkuyu Mağarası ve Eshab-ı Kehf Mağarası arasında bulunan Otobana sırtı bulunan 357.parselin Tarsus’t yarattığı infial devam ediyor.

Tarsus Milli Emlak Müdürlüğü sınırları içerisinde yer alan Taşkuyu 357.parsel ile ilgili iddiaların önü arkası kesilmiyor. Daha önce yapılan başvuruların dikkate alınmadığı, diğer yandan Tarsus Ziraat Odası başkanlığının bas bas Salamura Tesisi yapacağız dediği yere başka kimler başvurdu, yapılan başvurular neden gizleniyor ? Hepsi merak konusu olurken, 357.parsel için başvuru yapan Ak Partili Meclis Üyesi Kadir Canlı’da yenilenebilir güneş enerji tesisi kurmak için yaptığı başvuruda bulunuyor.

Daha önceden haber olarak kamu oyu ile paylaştığımız Tarsus Milli Emlak Kiminle ortak haberimize istinaden tarafımıza yazılan Kaymakamlık yazısında , vatandaşlarca yapılan 2 başvurudan sadece 1 tanesinin Milli Emlak tarafından teslim alındığı ve o dilekçenin de SUCULAR Köyü sınırlarında olan taşınmaz için olduğu yönünde açıklama yapması kafaları daha çok karıştırmaya devam ediyor.

Ancak haberimize konu olan başvuruların aynı gün tarih ve Kaymakamlık sevki ile Milli Emlak Müdürlüğü’ne teslim edildiği belgeler ile mevcut olduğu ortaya çıktı. Hatta daha önce de bazı vatandaşlarca ‘’AYNI KAYIP DİLEKÇE YERİ’’ ile ilgili yapılan başvuruların 2013’ten bu yana işleme koyulmadığı anlaşıldı.

Dilekçelerin asparagas edildiği yer ise Eshab-I Kehf yolu üzerindeki eski rafting alanı olarak biliniyor.

2013’TE YAPILAN BAŞVURUYA BİLE HALEN CEVAP VERİLMEMİŞ

Y.Yıldırım isimli iş adamı gazetelerimizde çıkan haberler sonrası tarafımıza ulaşarak görüşme talep etmesiyle ortaya çıkan bir dilekçe krizine daha şahit olduk. 2013 yılında bahsi geçen parsel için dilekçe verildiğini ancak o tarihten bu yana dilekçelerine ne cevap verildiğini nede sorduklarında yetkililer ‘’ böyle bir dilekçenin kendilerinde olmadığını’’ anlattıklarını ifade etti. Yetkilileri de göreve davet eden Y.Yıldırım konunun üzerinde durduklarını ve Bimer üzerinden gerekli şikayetleri yaptıklarını ve işin takipçisi olacağını aktardı.

adsız

Üstelik 2013 yılında yaptığı başvurusu halen sonuca bağlanmayan ve dilekçesi ortadan kaldırılan Yağız Yıldırım, çok geniş bir fabrikayla Tarsus’ta hem istihdamı yaratacaktık , hem de üretimin önüne açarak buraya yatırımcıları çekecektik,dedi.

KEÇİBOYNUZUNDAN HARNUP PEKMEZİ ÜRETME TESİSİ İÇİN BAŞVURUDA YAPILMIŞ.

Yine 2014 yılında yapılan başka bir başvuruda bölgenin ve Türkiye’nin en kapsamlı keçiboynuzundan Harnup Pekmezi üretme tesisi yapılması düşüncesi de yapılan başvurunun ardından dilekçenin sümen altı edilmesi sonrası güme gittiğini ifade eden başvuru sahibi iş adamı Adnan Ateşeli : Dilekçelerinin neden dikkate alınmadığını ve sorduklarında ise dilekçenin ellerinden olmadığını ifade ediyorlar , merak ederek yetkililerden geniş bir inceleme yaparak ortada oluşan Devlet görevi eksikliğini yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

r2r2r2

YETKİLİLER GÖREVE.!

Bir araya geldiğimiz ve röportaj yaptığımız Her 2 iş adamının ortak görüşü ise yetkili makamların bu konuya el atarak arada masum insanların zarar görmemesi ve Milli Emlak’ta usulsüzlük yapan her kimse, bir an önce bulunarak cezalandırılması yönünde.

MÜDÜR TEKRAR BAŞVURU YAPSINLAR,DEDİ

Kaymakamlık Makamına giden muhabirlerimiz, Kaymakam Vekili ile yaptığı görüşme sonrasında durumu açıkça ifade etmesi üzerine, Kaymakamlık Yetkilisinin görüştüğü Milli Emlak müdürü , tekrar başvuru yapsınlar bizde o zaman dikkate alalım dediğini aktardı.

ooooo

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r