Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 2.oturumu Kongre Merkezinde yapıldı.
Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin 2020-2024 Dönemi Stratejik Planı ile ilgili komisyon raporu kabul edilirken, Meclis gündemine dair önemli konular da değerlendirildi. 33 maddelik meclis gündemine damga vuran konu ise Tarsus Üniversite ile ilgili komisyondan gelen karar oldu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer , Tarsus Üniversitesi ile ilgili yer tahsisini ilgilendiren maddenin komisyon kararınca meclise geldiğini ifade ederek, üyelere bilgi verdi.
Dönemin Kaymakamı tarafından İmar değişikliği talebi isteği ile komisyona sevk edilen gündem maddesi tekrar ilgili komisyona sevk edildi.
‘’MAHMUT TAT: 1995 YILINDA ÜNİVERSİTE ALANI İŞARETLEMİŞTİK,ORASI OLSUN’’
Komisyondan gelen evrakta Tarsus’un önceki Kaymakamı Yüksel Ünal’ın talebi doğrultusunda; Kalburcu Mahallesi içerisinde bulunan Toros Koleji adına faaliyette olan taşınmazın Yüksek Öğretim Tesis alanı olarak işaretlenmesi talebi, Tarsus Eğitim Vakfının onayı olmaması nedeniyle ,komisyonca reddine karar verildiği ifade edildi. Akp’li bazı meclis üyeleri rektörün ilgili taşınmazı istediğini iddia etmesi üzerine söz alarak fikirleri dile getiren Mhp’li grup başkanı Mahmut Tat , 25 yıl önce 1994 yılı sonunda , Üniversite yerleşkesi olması için ayrılan arazi yerinin sorunu çözeceğini ifade etti.
‘’BOZDOĞAN:ÜNİVERSİTE’YE 400 DÖNÜM YER VERİLDİ.’’
Söz alarak konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise ” Tarsus Üniversitesi Rektörlüğünün bahsi geçen alanı istediğinin doğruyu yansıtmadığını, Bahsi geçen taşınmaz ve sahipleri arasında önceki dönemde görev yapan kaymakam arasında husumet olduğunu ”söyledi.
Bozdoğan ” Evrakın tekrar komisyona gitmesi sorun değil, rektörümüzü de dinledik sizde dinleyin fikrini alın. Biz fuar alanını verdik. 260 dönüme ek olarak, iş adamına ait 140 dönümlük yeride bağış alacağız. Tarsus’un değeri için arsa sahibi ben veririm dedi. Rektörümüz kentin merkezinde ki , bizim gösterdiğimiz yeri istediği de ortadadır. Bahsi geçen taşınmazda kurulu bir okul vardır. Eski Kaymakam yerini almak istedi, vakıf onay vermedi. Bu bahsi geçen yer ise farklı yerlerdir. Sizden ricamız bu konu tekrar komisyona gidince bizlerden de birileri olsun”dedi.