Tarsus’ta bazı gazeteciler bağlı bulundukları medya derneği MEDYAD’tan gördükleri lüzum üzerine istifa ettiklerini açıkladılar.
Tarsus’ta gazetecilik faaliyetlerini sürdüren Tarsus Gündem,İçel Gündem,Tarsus Haberci,Tarsus Halk ve Tarsus Son Nokta Gazeteleri sahipleri aldıkları ortak kararla bulundukları dernek üyeliğinden istifa ettiklerini bildirdiler. Gazetecilerin aldığı bu kararın Basın İlam Kurumunun yakın zamanda uygulamaya aldığı ve zoraki şartlar içerdiği konularında etkin olduğu belirtildi.
Basın ilan kurumu yakın zamanda özerk haklarını kullanarak Belediyeleri özel ve resmi ilan konusunda ilan kurum müşterisi yapmış ve ilanlara aracılık yapma anlaşması imzalamışlardı. Verilen bu ilanlardan devletin kestiği %18’in üzerine %15’de aracılık hizmeti bedeli kesilecek. Yaşam zorluğu çeken yerel gazetelerin bu dayatmayla ne kadar dayanabilecekleri de kafalarda soru işareti yaratmış durumda. Konu hakkında yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.
GENEL
2 gün önceBÖLGESEL
7 gün önceBÖLGESEL
7 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önceBÖLGESEL
8 gün önce