TARSUS GÜNDEM

BAKİ ŞİMŞEK: İHRACAT DESTEĞİ ŞART DEDİ.

BAKİ ŞİMŞEK: İHRACAT DESTEĞİ ŞART DEDİ.
92 views
08 Mart 2023 - 15:10

Mersin Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili (MHP) Baki Şimşek TBMM Genel kurulunda söz aldı. Milletvekili Şimşek konuşmasında limon fiyatlarının düşük seyretmesine dikkat çekerek” Limon üreticilerine ihracat desteği verilmelidir” dedi.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “Domateste ihracat yasağının kaldırılması çiftçilerimizi ve ihracatçılarımızı sevindirmiştir. Ben başta Tarım ve Ticaret Bakanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Limonda bu yıl özellikle havaların sıcak gitmesinden dolayı da fiyatlar çok düşük seyretmektedir. Bu konuda da mutlaka ihracata DFİF desteğinin verilmesi, ihracatın artırılması limon üreticilerini düştükleri bu zor durumdan kurtaracaktır. Ben Tarım Bakanımıza ve Ticaret Bakanımıza buradan çağrı yapıyorum: Limonda mutlaka acil olarak bir ihracat desteği verilmeli, limon üreticilerimizin yüzü güldürülmelidir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.