Tarsus’ta yaşayan ve halen öğretmen ataması bekleyen mezunlara M.E.B yayınladığı öğretmen açığı listesinin ardından , yeni bir atama imkanı çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığının bugün Resmi Gazete’de yayınladığı ilana göre yeni atamaların yapılacağı duyuruldu.
Alan sıralamalarının belli olmasının ardından alım yapılacak branşlarda hangi branşa kaç kontenjan verileceği merakla bekleniyordu.
Peki hangi branştan kaç öğretmen açığı var.
İşte branşlara göre öğretmen açığı:
Özel Eğitim 13 Bin 572,
Rehberlik 13 Bin 347,
İngilizce 12 Bin 105,
İlköğretim Matematik Öğretmenliği 7 Bin 229,
Türkçe 6 Bin 274,
Beden Eğitimi 5 Bin 112,
Okul Öncesi Öğretmenliği 4 Bin 781,
Fen Bilimleri-Fen Ve Teknoloji 4 Bin 507,
Bilişim Teknolojileri 4 Bin 327,
Türk Dili Ve Edebiyatı 4 Bin 296,
Sınıf Öğretmenliği 3 Bin 967,
İmam Hatip Liseleri Meslek Dersleri 3 Bin 29,
Müzik 2 Bin 951, Matematik 2 Bin 470,
Sosyal Bilgiler 2 Bin 371,
Biyoloji Bin 324,
Coğrafya Bin 166,
Arapça Bin 60,
Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetler 886,
Almanca 867, Görsel Sanatlar 605,
Tarih 584, El Sanatları Tek.-Nakış 448,
El Sanat.Tek.-El Sanatları 433.
Öğretmenlere uygulanacak rotasyonun kanuni alt yapısını düzenleyen, torba kanunun 98. maddesi, Meclis Genel Kurulunda 7 ağustosta kabul edildi.
Kabul edilen madde şu şekildedir: “Öğretmenlerin hizmet sürelerine ve/veya isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.”
Bu madde, torba kanunun Resmi Gazetede yayımlanması ile birlikte yürürlüğe girecek. Kanun yürürlüğe girdikten sonra uygulamanın nasıl olacağı yönetmelik ile belirlenecek.
BÖLGESEL
1 gün önceBÖLGESEL
1 gün önceBÖLGESEL
1 gün önceGENEL
3 gün önceBÖLGESEL
7 gün önceBÖLGESEL
7 gün önceBÖLGESEL
7 gün önce